Annons Annons

Tvåsiffrig ränta och 200 projekt– fastighetslån är en populär investeringsform bland privata och professionella investerare

Uppdaterad 2020-07-20
Publicerad 2020-07-20

Rekordlåg sparränta och åtstramad utlåning. Genom att investera i fastighetsprojekt kan du undvika börsens svängningar men ändå få en god avkastning mellan 7–13 procent. Tessin är investeringsplattformen vars medlemmar har finansierat fler än 200 svenska fastighetsaffärer.

Tessins VD Jonas Björkman har alltid varit intresserad av fastighetsinvesteringar, men liksom många andra privata sparare har han känt sig utestängd från marknaden. För att kunna investera i fastigheter har det tidigare krävts ett stort bankkonto och tillgång till slutna nätverk.

Idén med Tessin blev därför att ge privata sparare chansen att investera i fastighetsprojekt – utan mellanhänder och avgifter. Sedan starten 2014 har Tessin rest mer än två miljarder i kapital fördelat på över 200 projekt. 

Ta del av aktiva investeringsmöjligheter här

Ökat kapitalbehov ger god avkastning

Behovet av alternativa finansieringskällor ökade markant i samband med att Basel III-reglerna infördes 2013. Regleringarna i kombination med senaste månadernas dramatiska marknadsläge har gjort att bankernas utlåning till byggprojekt har skärpts rejält. Trots att många fastighetsutvecklare anpassat sig till de nya kapitalkraven nekas allt fler bolag bankfinansiering.

Tillskottet från Tessins medlemmar är därför ofta avgörande för projektets genomförande, vilket medför att fastighetsutvecklarna är beredda att betala en god ränta på investeringen. Det förklarar varför den årliga avkastningen på Tessins projekt återfinns i ett förhållandevis högt spann mellan 7–13 procent.

Se aktuella projekt!

Från hyresbostäder till industrifastigheter och fjällstugor

Tillsammans har Tessins medlemmar finansierat bostäder, industrihallar, samhällsfastigheter och andra kommersiella lokaler.

"Vår finansieringsform passar inte bara små- och medelstora fastighetsutvecklare, utan har även visat sig vara ett bra alternativ för större etablerade bolag att kunna accelerera byggtakten", berättar Jonas Björkman. 

Att kunna erbjuda en stor bredd på fastighetsrelaterade investeringar är ett uttalat mål med plattformen. Spararna ska själva kunna välja avkastning, risknivå och investeringshorisont. För att kunna investera i projekt via Tessin krävs en minimiinvestering på mellan 10 000 och 50 000 kronor. Samtliga lån som förmedlas på plattformen är säkerställda, ofta med pant och borgen.

"Vi tackar nej till projekt som inte uppfyller våra krav. Samtidigt vill vi vara tydliga med att det inte finns helt riskfria investeringar som ger god avkastning", säger Jonas Björkman.

Gensvaret har varit näst intill oväntat stort och Tessin har idag över 52 000 medlemmar som tillsammans investerat miljardbelopp i fastighetsbranschen. Detta gör Tessin till Nordens största investeringsplattform.

"Under 2020 har vi bockat av flera avgörande milstolpar, bland annat passerade vi 200 finansierade projekt och två miljarder i förmedlat kapital. Vår modell har stått stadigt även i dessa turbulenta tider och fortsatt leverera nya investeringsmöjligheter och återbetalningar utan avbrott", säger Jonas Björkman.

Vill du också ta dig in på fastighetsmarknaden? Registrera dig på Tessin.se och bli uppdaterad med nya investeringsmöjligheter och branschnyheter varje vecka.

Skapa ett konto här!

Tessin

Tessin är Nordens största investeringsplattform för fastigheter med över 52 000 registrerade medlemmar. Företaget tar avstamp i att det finns många potentiella lukrativa fastighetsprojekt som inte genomförs eftersom det saknas finansiering. Samtidigt finns det gott om kapital som investerare vill placera till rimliga avkastningsnivåer. Sedan starten har Tessin rest 2,3 miljarder kronor i kapital fördelat på över 200 projekt.

Platsannonser