Två svenskor bland Europas 100 mäktigaste

Cinnobers vd Veronica Augustsson och Johanna Kyrklund på Schroders är med i listan över de 100 mest inflytelserika kvinnorna i finansbranschen i Europa.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2014-10-27

Cinnobers vd Veronica Augustsson och London-svenskan Johanna Kyrklund på brittiska kapitalförvaltningsfirman Schroders är med i listan över de 100 mest inflytelserika kvinnorna i finansbranschen i Europa.

Det är brittiska nyhetsbrevet Financial News som för åttonde året i rad har sammanställt listan där Augustsson och Kyrklund nu finns med.

Enligt Financial News har Veronica Augustsson gjort ett starkt intryck på Cinnober sedan hon blev vd 2012.

Nyhetsbrevet hänvisar bland annat till förvärvet av handelsrapporteringsplattformen Boat från Markit i juli 2014 och skriver att Cinnober som noterades på First North i september 2014 förväntas göra fler liknande affärer.

Boat utgör en stor del av Augustssons strategi att tillhandahålla tjänster till banker och mäklare, enligt Financial News.

Johanna Kyrklund som är chef för multi-asset investment på brittiska kapitalförvaltningsfirman Schroders fanns med på listan även 2012.

Financial News skriver att en av de bästa råd Kyrklund fått var från en tidigare chef som sade till henne att "en chefs uppgift var att inspirera".

Financial News skriver vidare i motiveringen att Kyrklund har med globalt ett ansvar för multi-finansiella placeringar sett till att det förvaltade kapitalet vuxit med "imponerande" 140 procent under de senaste tolv månaderna fram till oktober 2014.

Det förvaltade kapitalet har vuxit till totalt 57,2 miljarder pund, en ökning med 23,7 miljarder under perioden. Anledningen är att allt fler kunder valt hennes team för att hantera sina investeringar.

De sex fonder som Kyrklund ansvarar för har genererat en imponerande avkastning, skriver Financial News.

När Kyrklund kom till Schroders 2007 lämnade hon Insight Investment. Hon har även arbetat på Deutsche AM.

Se hela listan här.

Platsannonser

Logga in