FinansNyhet

Två nya Allra-överklaganden

Allra, Svea Hovrätt, Högsta Domstolen, Per E SamuelssonAllra, Svea Hovrätt, Högsta Domstolen, Per E Samuelsson
Publicerad

Nu har även Olle Markusson och David Persson Rothman överklagat domen i Svea hovrätt i Allra-målet till Högsta domstolen.

Realtid.se

Det innebär att samtliga personer i Allras ledning som dömdes till långa fängelsestraff i hovrätten har överklagat sina domar. Det rapporterar Sak & Liv.

Tidigare har Allras vd Alexander Ernstberger samt Johan Bergsgård överklagat sina domar. Även Allra Pension AB har inkommit med ett överklagande.

Ombuden begär tid fram till den 17 september för att utveckla sin talan.

Annons

Per E Samuelsson, som tillsammans med Christina Bergenstein, försvarar den tidigare Oak-chefen Olle Marcusson i Allra-målet, uttalade sig på onsdagen för första gången mer utförligt om hovrättsdomen från slutet av juli som innebar att deras klient dömdes till fem års fängelse och omedelbar häktning i kombination med ett stort skadeståndskrav.

I överklagan begär advokaterna att domen rivs upp och att Högsta domstolen (HD) antingen ska ogilla åtalet och skadeståndskravet eller återförvisa det till hovrätten för ny prövning. Per E Samuelssons bedömning är att HD kommer att agera:

– Det ingår inte i min föreställningsvärld att Högsta domstolen godkänner det här. Jag är fullt fokuserad på att den här domen kommer att undanröjas, det är bara en tidsfråga, sa han till Realtid på onsdagen.

Annons
Annons