FinansNyhet

Två av Delphis konkurrensrättsexperter utsedda till externa rådgivare till ICN

Elisabeth Eklund och Karin Roberts, Delphi. Foto: DelphiElisabeth Eklund och Karin Roberts, Delphi. Foto: Delphi
Elisabeth Eklund och Karin Roberts, Delphi. Foto: Delphi
Publicerad

Delphis Elisabeth Eklund och Karin Roberts har utsetts till externa rådgivare för Konkurrensverkets deltagande i International Competition Network, ICN.

Marlène Sellebråten

Konkurrensverket har utsett Elisabeth Eklund och Karin Roberts, konkurrensexperter på Delphi, till externa rådgivare för myndighetens deltagande i International Competition Network, ICN, ett informellt nätverk av över 100 konkurrensmyndigheter världen över. Det framgår av ett pressmeddelande.

Elisabeth Eklund är idag partner och ansvarig för Delphis EU- och konkurrensrättsgrupp. Det blir sjunde året i rad som hon blivit utsedd till extern rådgivare. Hon kommer att ingå i arbetsgruppen för ensidiga förfaranden, arbetsgruppen som verkar för att öka ”förståelsen för och samsynen kring frågor både om ensidiga ageranden från företag med en dominerande ställning och rörande vertikala samarbeten”.

Karin Roberts är för sin del advokat specialiserad inom konkurrensrätt och regulatoriska frågor. Hon kommer att ingå som extern rådgivare i arbetsgruppen för effektiva arbetsmetoder. Arbetsgruppen fokuserar på att ”identifiera och utveckla metoder för att konkurrensmyndigheter ska kunna bedriva en välfungerande tillsynsverksamhet”, samt med att ”främja vikten av ekonomisk analys i konkurrenstillsynen”, skriver Delphi.

Annons

 ICN verkar för att omhänderta frågor kring tillämpningen av konkurrensreglerna och konkurrenspolicyer. Uppdraget löper under perioden perioden 2 november 2021 till 31 maj 2023.

Annons