Juridik

Tunga advokatbyråer i samtal om fusion

Den stora och prestigefulla Londonbaserade advokatfirman Allen & Overy uppges föra samtal om en fusion med den amerikanska advokatbyrån O’Melveny & Myers. En sådan sammanslagning skulle skapa en byrå med intäkter på 2,8 miljarder dollar.

Uppdaterad 2018-04-10
Publicerad 2018-04-10

Enligt uppgifter i Legal Week och Financial Times ska detaljer om fusionen mellan de båda tunga advokatbyråerna hållas i en liten och tät krets med seniora medarbetare på båda sidor.

Allen & Overy partners ska i januari ha fått uppgifter om att byrån var involverad i diskussioner med flera möjliga amerikanska fusionspartners.

Avokatbyrån Allen & Overy är en internationellt verksam byrå som räknas in i det som kallas för “magic circle”, där de tre till fem största och mest prestigefulla advokatbyråerna i London ingår som har störst intäkter, flest internationella uppdrag och högst lönsamhet.

Skulle en sådan sammanslagning med en amerikansk byrå komma till stånd skulle det vara en nästintill unik storaffär för en Londonbaserad byrå i den internationella advokatbyråvärlden.

En företrädare för Allen & Overy bekräftar i en kommentar vissa av uppgifterna. “Vi är öppna för överväga en sammanslagning med rätt partner i USA”, men tillade också att “vi talar med många advokatbyråer i många länder hela tiden och vi kommenterar inte enskilda spekulationer och rykten som pekar ut någon speciell byrå.”

En talesperson för Los Angeles-baserade O’Melveny, som rankas bland de 50 största advokatbyråerna i USA, kommenterade uppgifterna genom att säga att “vi har inga planer på en fusion och har inte heller haft det.”

Tilläggas bör att ingen av aktörerna har förnekat att det förts samtal.

Enligt uppgifter till Financial Times från en partner på en konkurrerande byrå har det cirkulerat rykten i London en tid om att en sammanslagning skulle kunna vara på gång.

Skulle den nämnda fusionen bli av är det andra gången som en av de största advokatbyråerna i London slår sig in på den amerikanska marknaden. År 2000 fusionerades Clifford Chance, som också tillhör “magic circle”, med New York-byrån Rogers & Wells.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in