Möjligheten att komma närmare kundernas perspektiv lockade Nina Wittholt till Fondia och Jansson & Norin.
Juridik

Tung affärsjurist blir chef på Fondias Göteborgskontor

Fondia och Jansson & Norin värvar från Front Advokater. Nina Wittholt blir Executive Director på Göteborgskontoret. 

Uppdaterad 2018-04-17
Publicerad 2018-04-17

Nina Wittholt lämnar delägarskapet och rollen som strategi- och affärsutvecklingschef på Front Advokater i Göteborg där hon främst arbetade med M&A, bolagsrätt och kommersiella avtal. I stället ansluter hon till Fondia och Jansson & Norin i samma stad. Hon får titeln Executive Director med ansvar för kontorets jurister samt leveransen av deras olika affärsmodeller. 

– Det jag attraherades av var att man arbetar proaktivt med kundfokus, kommenterar hon sin övergång i ett pressmeddelande:

– Att arbeta på en advokatbyrå kan vara begränsande då det är svårt att få en riktig närhet till kunden. Men på Fondia och Jansson & Norin har man en helt ny approach och kan därmed få till mycket mer kundanpassade lösningar. 

Nina Wittholt kommer att ingå i ledningsgruppen och delta i det strategiska arbetet för att göra Fondia till en av Sveriges största leverantörer av affärsjuridik. 

Niclas Gottlieb, VD för Fondia Sverige och Jansson & Norin, är mycket nöjd med sin rekrytering:

– För det första skulle jag vilja säga att det här är en grym rekrytering. Nina är en mycket kompetent och omtyckt person. Både bland medarbetare och kunder. Nu får vi chansen att implementera Fondias unika affärsmodell, Legal Department as a Service, även i Göteborg. På det sättet kan vi fortsätta arbetet med att bli en av de största aktörerna av affärsjuridiska tjänster i Sverige.

Fakta Fondia

Fondia är en nordisk affärsjuristfirma med cirka 140 anställda varav knappt 30 finns i Sverige. Förutom Sverige har Fondia kontor i Finland och Estland. I april 2017 noterades Fondia på Nasdaq First North Finland och i januari 2018 förvärvade man den svenska affärsjuristbyrån Jansson & Norin.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in