Tundra satsar på Vietnam

Först ut i skandinavien med Vietnamfond.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2014-04-29

Tundra Fonder lanserar en aktivt förvaltad Vietnamfond som första skandinaviska aktör. Det är även förvaltarens första renodlade landfond sedan Pakistanprodukten lanserades 2011.

– Vi tror på Vietnam och landets möjligheter att växa och få en allt större andel medelklass. Det är världens 13:e största land med 90 miljoner människor varav drygt 40 procent är under 25 år. Tillverkningsindustri flyttas nu till Vietnam på grund av lägre produktionskostnader och ett attraktivt investeringsklimat. Vietnam påminner om hur Kina såg ut för 20 år sedan, säger förvaltningschef Mattias Martinsson i ett pressmeddelande.

Enligt bolagets analys är landet på väg att återhämta sig från finanskrisen som drabbade banksektorn 2008. Ökad utlåning väntas efter en upprensning bland bankernas låneportföljer. "Därtill ser vi hur tillverkning nu flyttar till Vietnam från länder som Kina," står det i pressmeddelandet.

Teckning i den nya fonden inleds den 29 april inför fondstarten 6 maj. Fonden kommer att förvaltas från Stockholm med analysstöd från Tundras pakistankontor i Karachi.

Platsannonser

Logga in