Annons

Annons

Trustlys ordförande kliver in i Qliros styrelse

E-handelsbolaget Qliro Group byter ordförande. Samtidigt kliver en tidigare Nordeachef och Trustlys ordförande in i styrelsen. Därmed stärks bolagets satsning och fokusering på finansiella tjänster ytterligare.

Efter att ha suttit i Qliros styrelse sedan 2010 har den nuvarande ordföranden Lars-Johan Jarnheimer avböjt omval, vilket också Caren Genthner-Kappesz och Peter Sjunnesson gjort, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Till ny ordförande föreslås Christoffer Häggblom som sitter i styrelsen sedan 2017 och är Qliro-storägaren Rite Ventures vd och medgrundare.

Till nya ledamöter föreslås Andreas Bernström och Lennart Jacobsen.

Annons

Annons

Andreas Bernström är Investment director på Kinnevik med ett fokus på den nordiska marknaden. Han är för närvarande styrelseordförande i Nordic Capitals betaltjänstbolag Trustly, ett av Europas snabbast växande fintechbolag, och har varit industriell rådgivare till EQT i frågor om digitalisering samt teknik, medier och telekommunikation under de senaste sju åren. 

Lennart Jacobsen är verksam som senior rådgivare huvudsakligen till europeiska bankverksamheter, och är för närvarande styrelseledamot i Qliro Financial Services. 

Mellan 2013 och 2016 var Jacobsen EVP Head of Retail Banking på Nordea, en verksamhet som tillhandahöll tjänster till fler än 10 miljoner nordiska kunder. Innan han tillträdde sin tjänst på Nordea arbetade han 15 år inom GE Capital där han avslutade sin tid som vd för GE Money Bank Nordics.

– Valberedningen är nöjd med att kunna föreslå att Andreas Bernström och Lennart Jacobsen väljs till styrelseledamöter i Qliro Group. Andreas och Lennart kommer på ett betydande sätt bidra till styrelsens diskussioner kring Qliro Groups möjligheter att bygga snabbväxande digitala bolag, i synnerhet inom den nordiska marknaden för konsumentinriktade finansiella tjänster, säger Cristina Stenbeck, valberedningens ordförande, i en kommentar.

Omval föreslås också av styrelseledamöterna Daniel Mytnik, Erika Söderberg Johnson och Jessica Pedroni Thorell.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons