Trustlys vd Oscar Berglund. Foto: Trustly
Fintech

Trustlys betalvolym når 100 miljarder kronor

Svenska fintech- och betalbolaget Trustly har haft en betalningsvolym på över 100 miljarder kronor sedan starten 2008. Hela 41 procent av volymen har hanterats hittills i år. "En milstolpe", säger vd:n Oscar Berglund.

Uppdaterad 2017-11-09
Publicerad 2017-11-09

Tillväxten uppges bero på bolagets europeiska expansion.Trustly finns nu på 29 marknader i Europa. Tjänsten låter användana göra betalningar och överföringar direkt från deras bankkonto.

– Att uppnå 100 miljarder kronor i ackumulerad betalningsvolym är en viktig milstolpe för oss på Trustly, säger Oscar Berglund. Det visar att vår betalningsmetod snabbt kommit att bli en av de mest föredragna betalningsalternativen för europeiska konsumenter, säger Osvar Berglund, vd för Trustly.

Två nya samarbeten

Bolaget har den senaste tiden inlett samarbeten medan både brittiska Flywire och svenska Emric. Tillsammans med Flywire – en leverantör av internationella in- och utbetalningar – möjliggör Trustly direktbetalningar i större delen av Europa.

Genom samarbetet med Emric får Emrics företagskunder tillgång till Trustlys betalmetod. Via betalbolagets online banking-teknik uppges företagskunderna kunna erbjuda sina kontoinnehavare omedelbara inbetalningar, utbetalningar. Företagarna ska även själva kunna göra autentisering av kontoinnehavare i realtid.

Topprankas

I september utsåg London Stock Exchange Trustly till ett av Europas mest inspirerande och snabbväxande företag just nu. Även Financial Times rankade i våras Trustly som Europas snabbast växande bolag i sammanställningen "1000: Europe's Fastest Growing Companies"

– Vi har utökat vår banktäckning och kvalitet för att kunna tillhandahålla den absolut bästa tjänsten för överföringar och betalningar till företag och konsumenter i Europa, sa vd:n då.

Platsannonser

Logga in