Annons

Annons

trustly_vd.jpg

Trustlys vd Oscar Berglund. Foto: Trustly

Trustly storsatsar på tyska marknaden

Betalbolaget öppnar nytt kontor i Köln. "Den fortsatta expansionen i Europa, och i synnerhet i Tyskland, ligger högst på agendan", säger vd:n Oscar Berglund.

Realtid.se kan exklusivt berätta att betalbolaget Trustly öppnar ett nytt kontor i Köln. Målet är att etablera sig som den ledande leverantören av direktbanksbetalningar i Tyskland.

– Trustly är på rätt kurs för att växa kraftigt under 2018 och den fortsatta expansionen i Europa, och i synnerhet i Tyskland, ligger högst på agendan, säger vd Oscar Berglund, i en kommentar.

Under året siktar bolaget på att stärka sin position och expandera på den tyska marknaden, samtidigt som företaget fortsätter öka sina marknadsandelar på de resterande 28 europeiska marknader där det verkar.

Annons

Annons

Realtid.se kan också berätta att bolagets metod för direktbanksbetalningar har kvalitets-certifierats av internationella standardiseringsorganet TÜV. Trustly får kvalitetsstämpeln för sin höga nivå på dataskydd och it-säkerhet.

– I en tid då vi i snabb takt utökar våra samarbeten med partners och företag i Tyskland är vi väldigt nöjda över att ha uppfyllt de stränga krav som det respekterade och oberoende institutet TÜV ställer, säger Berglund.

Genom att teckna avtal med Trustly når e-handlare över 3000 banker, inklusive Sparkasse, Volksbank och Deutsche Bank. Förra året hanterade bolaget transaktioner på över 100 miljarder kronor. 

Några nya kunder är Airbaltic, Boozt, Avanza, Nordnet, Flywire, en leverantör av internationella in- och utbetalningar, samt UATP, en bokningsplattform för flygbolag.

E-handel för resor är ett nytt affärområde för Truslty och "ska ge resenärer flexibiliteten att betala flygbiljetter med sitt bankkonto", heter det.

TÜV

TÜV granskar att organisationer och företag uppnår de internationella standarder som finns och anses vara guldstandarden för konsumentskydd inom branschen. Detta erkännande är en viktig del av Trustlys expansionsplaner på den tyska marknaden.

TÜV Saarlands kvalitetsmärkning är ett officiellt erkännande av den höga säkerhetsnivå som  e-handlare och konsumenter får när de använder Trustlys betalningsmetod på  nätet.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons