FinansNyhet

Trustly och Emric i samarbete

Låneprocesser och låneflöden är repetitiva arbetsuppgifter som maskiner gör bättre, säger Emrics vd Pedram Tadayon till Realtid.se när vi träffar honom i Tietos stora kontorskomplex i Värtahamnen i Stockholm. Foto: EmricLåneprocesser och låneflöden är repetitiva arbetsuppgifter som maskiner gör bättre, säger Emrics vd Pedram Tadayon till Realtid.se när vi träffar honom i Tietos stora kontorskomplex i Värtahamnen i Stockholm. Foto: Emric
Låneprocesser och låneflöden är repetitiva arbetsuppgifter som maskiner gör bättre, säger Emrics vd Pedram Tadayon till Realtid.se när vi träffar honom i Tietos stora kontorskomplex i Värtahamnen i Stockholm. Foto: Emric
Publicerad

Betalbolaget Trustly och fintechföretaget Emric – som säljer en AI-baserad backoffice-lösning för kredithantering – inleder ett strategiskt partnerskap. "Emrics kunder får tillgång till en ny marknad med miljontals potentiella kunder över hela Europa", säger Trustlys vd Oscar Berglund.

Realtid.se

Som Realtid.se tidigre berättat levererar Emric en backoffice-plattform för kredithantering till banker och företag inom finansbranschen som hanterar konsumentkrediter, asset finance och leasing. Genom samarbetet får Emrics företagskunder tillgång till Trustlys metod för direktbanksbetalningar över hela Europa.

Via betalbolagets online banking-teknik uppges Emrics företagskunder erbjuda sina kontoinnehavare omedelbara inbetalningar, utbetalningar, samt att de själva kan göra autentisering av kontoinnehavare i realtid. Fintech-bolaget även tillgång till Trustlys 29 marknader i Europa.

– Emric har vuxit snabbt de senaste åren och erbjudit nya betallösningar till mer än 60 företag i 24 länder. Med hjälp av Trustly kommer Emrics kunder få tillgång till en ny marknad med miljontals potentiella kunder över hela Europa. Vårt samarbete visar att Trustly tillföra ett betydande värde till financial services sektorn, säger Oscar Berglund, vd på Trustly.

Annons

Partnerskapet syftar bland annat till att minska antalet misslyckade betalningar och risken för bedrägerier samt förenkla kreditansökningar och återbetalning på lån.

– Vår ambition är att erbjuda en heltäckande plattform för online-banker och företag inom finans. Det innebär att vi behöver möta efterfrågan på lösningar där ledande fintech-leverantörer redan är integrerade och där är Trustly en av de absolut starkaste aktörerna. Genom att integrera Trustly beprövade och säkra metod kan våra kunder i sin tur erbjuda en bättre service på hela 29 marknader i Europa, säger Pedram Tadayon, vd på Emric

Emric blev för drygt ett år sedan uppköpt av it-jätten Tieto för 300 miljoner kronor. Tillsammans ska de utveckla helhetslösningar för banker på fintechområdet – och nu får de alltså även marknadsmässig draghjälp av Trustly.

Annons

– Vi "dockar in" i finanstjänstområdet inom Tieto och kopplar ihop våra erbjudanden med de övriga produkterna såsom kärnsbankssystem, kortsystem och kapitalmarknad. Vi håller på och integrerar existerande tjänster för att kunna ge ett helhetserbjudande till storbankerna, sa Emrics vd Pedram Tadayon när Realtid.se träffade honom på Tietos kontor i augusti.

Emric grundades 1999 i Stockholm och har sedan dess arbetat med att digitalisera kreditansöknings-processen.

– Låneprocesser och låneflöden är repetitiva arbetsuppgifter som maskiner gör bättre. Så den här utvecklingen går inte att stoppa och kommer inom vårt område att leda till allt snabbare och säkrare lånebeslut, sa han till Realtid.se och tillade:

Annons

– Den nya generationen vill ha saker här och nu så varför ska man då inte kunna få ett lån på fem sekunder. För tio år sedan involverade den här processen massa blanketter som någon kreditrådgivare skulle titta på.

Annons