FinansNyhet

Trustly hämtar chef från Klarna

Hans Hoffmann rekryteras till Trustly som general manager i Tyskland med ansvar för expansionen i DACH-regionen. Foto: Press
Publicerad

Nordic Capital-backade betalbolaget rekryterar Hans Hoffman – som ska leda expansionen i Centraleuropa. Han hämtas från konkurrenten Klarna. ”Vi har en snabb kundtillströmning i Tyskland”, säger Trustlys vd Oscar Berglund.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande.

På Klarna har Hans Hoffman haft en ledande befattning inom försäljning och ingått i ledningsteamet i DACH-regionen (Tyskland, Österrike, Schweiz).

– Då vi har en snabb tillströmning av kunder i Tyskland är vi väldigt nöjda över att ha Hans ombord. Hans gedigna erfarenhet, djupa kunskap om den tyskspråkiga marknaden och breda nätverk kommer vara en stor tillgång för Trustly när vi växer både i Tyskland och resten av DACH-regionen, kommenterar Oscar Berglund, vd för Trustly.

Annons

Som general manager på Trustly – – ska Hans Hoffman även leda ett lokalt team på bolagets Kölnkontoret.

– Trustlys innovativa metod för direktbanksbetalningar har gjort att man nu är i en utmärkt position att hjälpa både nationella och internationella företag i Tyskland och Österrike att driva på sin e-handelsverksamhet rejält, kommenterar Hans Hoffmann.

Värderas till 7 miljarder

Svenska Trustly Group AB startades 2008 och erbjuder onlinebetalningar, direkt från bankkontot. Kunder återfinns inom bland annat e-handel, finanstjänster, resor och spel.

Bolaget ägs sedan i mitten av mars i år till 70 procent av investeringsbolaget Nordic Capital. Resten av aktierna innehavs av Alfvén & Didrikson, också ett investeringsbolag, samt av grundarna och bolagets ledning.

Trustly värderades till drygt 1 miljard kronor i november 2017. Enligt Financial Times ska Trustlys värdering ha stigit till 7 miljarder kronor i samband med Nordic Capital-affären.

2017 och 2018 rankades Trustly som ett av Europas snabbast växande företag på Financial Times prestigefulla ”FT1000”-lista. Koncernen utsågs i år även till Europas mest inspirerande ”snabbväxare” i en rankning, sammanställd av Londonbörsen.

Annons