Foto: Truecaller
Börs

Truecaller laddar för notering med ny COO

Svenska kommunikationsappen Truecaller har utsett Kindreds tidigare CPO, Fredrik Kjell, som ny COO när företaget förbereder sig för börsintroduktion. Bolagets intäkter har vuxit kraftigt i år, säger Truecaller till Realtid.
 

Uppdaterad 2020-10-07
Publicerad 2020-10-07

Truecaller tillkännager idag att bolaget når 250 miljoner aktiva användare varje månad och har utsett Fredrik Kjell till deras nya Chief Operating Officer (COO) som kommer att vara baserad i Stockholm. Planen är att Truecaller börsnoteras 2022.
 
Fredrik Kjell var tidigare Chief Product Officer (CPO) på Kindred Group (tidigare Unibet Group) och har lång erfarenhet från ett stort börsnoterat företag. I sin senaste roll på Kindred Group var Fredrik Kjell medlem i koncernledningen och var ansvarig för produktavdelningen globalt. Innan han utnämndes till CPO på Kindred Group, hade han olika ledande befattningar inom onlinespelindustrin. 

På Truecaller kommer Fredrik Kjell att övervaka alla affärsenheter i Sverige och implementera effektivare strukturer och processer när företaget förbereder sig för sin börsintroduktion.

– Med Fredriks starka operationella bakgrund från konsumentbolag, och erfarenheter från ett stort börsnoterat företag, tror vi att han kommer bli ett jättebra tillskott till Truecaller och vår globala ledningsgrupp, säger Alan Mamedi, vd och grundare, till Realtid.
 
– Jag har följt Truecalls fascinerande tillväxtresa i många år och jag är imponerad av vad som hittills har uppnåtts. Truecaller är en av Sveriges globala framgångshistorier och jag är mycket glad över att vara en del av teamet, säger Fredrik Kjell, COO i en skriftlig kommentar.

Kraftig ökning av intåkter och aktiva användare under 2020 

Trots, eller snarar tack vara, Coronapandemin, har såväl användningen av Truecaller-appen som antalet aktiva användare ökat kraftigt under 2020. 

– Vi har nu 250 miljoner aktiva användare globalt och växte hittills i år med 40 miljoner aktiva användare. Indien är fortfarande störst men vi ser tillväxt på alla våra marknader.  Vår största intäktskälla är fortfarande annonsering men tillväxten inom premium har tagit fart. Mellan tredje kvartalet i år och tredje kvartalet föregående år växte våra intäkter med 90 procent, trots Coronapandemin. Coronapandemin har lett till ökande användning av appen i och med att folk jobbar mer hemifrån, ringer fler samtal och sms:ar oftare, säger Truecallers kommunikationschef Kim Fai Kok till Realtid.

Bolaget, som har sitt huvudkontor i Stockholm, grundades 2009 av Alan Mamedi och Nami Zarringhalam. Bland investerarna finns Sequoia Capital, Atomico och Kleiner Perkins.

Platsannonser