Fonder

Triton säljer svenska Ovako till japansk jätte

Ovako Group säljs till en av världens största stålproducenter.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-03-15
Publicerad 2018-03-15

Fonder som rådges av Triton säljer 100 procent av Ovako Group till Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation, NSSMC, som är en av världens största stålproducenter.

- Jag är mycket nöjd med att Ovako nu kommer att bli en del av Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation, en stark industriell ägare och en tydlig teknikledare inom den globala stålindustrin, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako. 

- Med starkt stöd från vår ägare Triton har vi stärkt vår konkurrenskraft och marknadsposition betydligt under de senaste åren. Vårt mål är att fortsätta växa under de kommande åren, och vi ser fram emot att NSSMC:s teknologiska kunskap och stöd ska skapa ännu mer värde för våra kunder.

Triton har varit ägare till Ovako i mer än sju år. Nu ser även Joakim Olsson som är styrelseordförande i Ovako att det är en lämplig tid för en industriell ägare att fortsätta utveckla Ovako.

- Vi vill tacka medarbetarna och ledningen för deras bidrag till Ovakos framgångsrika utveckling under Tritons ägande, säger Joakim Olsson, styrelseordförande i Ovako.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkoren för transaktionen. Vid genomförande av transaktionen är det Ovakos avsikt att lösa in obligationslånet om 310 miljoner euro med förfall 2022.

Förvärvet är föremål för myndigheters godkännande.

Platsannonser