Peder Pråhl
Peder Pråhl.
Riskkapital

Triton köper emballagebolag

Riskkapitalbolaget Triton har tillsammans med Luxinva köpt emballagebolaget IFCO för 2,5 miljarder dollar.

Uppdaterad 2019-02-27
Publicerad 2019-02-26

Det av svensken Peder Pråhl grundade internationella riskkapitalbolaget Triton har tillsammans med Luxinva, en avdelning inom Adia, köpt IFCO. Det är ett bolag som är ledande på emballagelösningar för färskvaror och som är verksamt i mer än 50 länder. IFCO var en del av det i Australien börsnoterade Brambles Limited grundat 1875. Triton och Adia kommer att äga en lika stor del i bolaget. Adia är investmentbolaget Abu Dhabi Investment Authority. Enterprise value för IFCO uppgår till 2,5 miljarder dollar. 

IFCO hyr ut mer än 290 miljoner återvinningsbara lådor av plast (RPC) som används globalt för 1,3 miljarder laster av färsk frukt, grönsaker, kött, kyckling, fisk, ägg och bröd.

– Vi ser emot att stödja ledningen och de anställda hos IFCO och att vara en stabil ägare som investerar i bolaget så att det kan växa och utvecklas, säger Peder Pråhl, vd för General Partner hos Triton fonder i ett pressmeddelande.

Riskkapitalbolaget Triton stängde nyligen en jättefond på över 50 miljarder kronor. Peder Pråhl listades också som en av de 50 mest inflytelserika riskkapitalisterna i Europa av tidskrifterna Financial News och Private Equity News förra året.

Tritons utköpsfonder har nyligen seglat upp som de mest högavkastande bland nordiska fonder, enligt analysbolaget Preqin.

 

 

Platsannonser