Värderingarna fick dem att välja byrå. Tobias Johansson är specialiserad inom bank och finans och har forskat inom finansmarknadsrätt, Eric Johnson är specialiserad inom tvistlösning och Malin Allard är specialiserad inom immaterialrätt/teknologi. Foto: Cederquist
Juridik

Tre nya delägare till Cederquist

Advokatbyrån Cederquist har haft en stark tillväxt och fortsätter att växa. Nu tar byrån in tre nya delägare.

Publicerad 2019-12-03

Tobias Johansson är specialiserad inom bank och finans och har forskat inom finansmarknadsrätt, Eric Johnson är specialiserad inom tvistlösning och Malin Allard är specialiserad inom immaterialrätt/teknologi.  

– Vår bank och finansverksamhet har länge varit väl ansedd och högt rankad, genom rekryteringen av Tobias Johansson har vi nu möjlighet att erbjuda ett ännu starkare och bredare erbjudande, inte minst inom det finansregulatoriska området. Ambitionen är ett ännu starkare team och att verksamhetsgruppen ytterligare ska befästa sin ställning som ledande inom bank och finans, säger Cederquists Managing Partner Tone Myhre-Jensen i en skriftlig kommentar.

Tobias Johansson avslutar för närvarande sin doktorsavhandling om särskilda regler för tvångsförvaltning och avveckling av banker i kris (resolution). Utöver sin byråerfarenhet har Tobias även arbetat på Sveriges Riksbank och finansdepartementet.

– Cederquist är en väl etablerad och modern byrå som står för något annat på marknaden idag. Att få vara med och fortsätta bygga och utveckla verksamheten känns som ett både spännande och roligt nästa steg, säger Tobias Johansson.  

Eric Johnson och Malin Allard, har arbetat på Cederquist sedan 2010, respektive 2017. Eric Johnson började på byrån direkt efter avslutade studier, medan Malin Allard har en bakgrund från två andra byråer samt senast som bolagsjurist på Ericsson. 

– Att få möjlighet att fortsätta utveckla Cederquists erbjudande och varumärke på en marknad i förändring i rollen som delägare känns verkligt motiverande, säger Eric Johnson.

– Cederquist värderingar var helt avgörande då jag valde att börja här. Det har varit både utmanande och väldigt kul att vara med och ta Cederquists verksamhet inom IP/Tech till dagens nivå. Det pågår digitalisering överallt i samhället och värdet av immateriella rättigheter fortsätter att öka. Nu ser jag fram emot vår fortsatta utveckling och resa, säger Malin Allard.

Tobias Johansson, Eric Johnson och Malin Allard tillträder som nya delägare den 1 januari 2020.

 

Platsannonser