Annons

Annons

Tre häktade i Contender-utredningen

Samtliga inblandade förnekar brott.

Som Realtid.se rapporterade om i förra veckan anhölls fyra personer efter en razzia av Ekobrottsmyndigheten på tisdagen.

Misstankarna skiljer sig åt mellan de inblandade men Ekobrottsmyndigheten uppger att samtliga har koppling till den omfattande utredningen kring Contender-obligationerna.

Åklagare Stig Åström begärde i förra veckan att tre av de anhållna skulle häktas, något som tingsrätten också beviljade efter häkningsförhandlingar på torsdagen och fredagen.

Annons

Annons

Bland de häktade finns Fredrik Rodger som är en av huvudpersonerna bakom Contender. Han misstänks för bland annat grovt svindleri och grov trolöshet mot huvudman men förnekar brott, enligt försvarsadvokaten Simon Bergström.

"Simon Bergström uppger att Fredrik Rodger bestrider åklagarens häktningsyrkande och förnekar brott. Det föreligger inte någon kollusionsfara och inte heller sannolika skäl för något av brotten. Åklagarens yrkande om restriktioner bestrids. Att häkta Fredrik Rodger vore under alla förhållanden oproportionerligt. Det yrkas att anhållandet hävs och att Fredrik Rodger omedelbart ska försättas på fri fot", sammanfattar tingsrätten Rodgers inställning i häktningsprotokollet.

Men tingsrätten gick alltså på åklagarens linje och anser att det finns grund för en häktning på sannoika skäl vilket är den högre graden av misstanke.

Åklagarens motivering till häktningen är att de misstänkta, som alla förnekar brott, kan försvåra utredningen eller undanröja bevis om de försätts på fri fot. Samtliga häktade får därför även restriktioner under häkningstiden.

Häktningarna löper till 9 respektive 10 april om åklagaren inte fattar beslut om annat. Därefter ska antingen åtal lämnas in eller ny häktning begäras. I annat fall försätts de misstänkta på fri fot.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons