Annons

Annons

Torben Munch blir koncernchef i Itiviti

Itivitis sammanslagning med Ullink är nu slutförd. Itivitis vd Torben Munch har utnämnts till koncernchef för det Nordic Capital-ägda finansteknologibolaget.

Sammanslagningen av Itiviti och Ullink skapar en fullserviceleverantör inom teknologi och infrastruktur för globala och regionala aktörer inom finansbranschen. Företaget får en årlig omsättning på över 200 miljoner dollar med 1 000 anställda och lokal närvaro i finansiella centra i Europa, Asien-Stillahavsområdet och Amerika. 

Avsikten att slå samman Itiviti och Ullink meddelades av bolagen och ägaren Nordic Capital i slutet på november i fjol.

Styrelsen har nu utnämnt Torben Munch till koncernchef för den sammanslagna organisationen. 

Annons

Annons

– Torben Munchs ledarskap har varit ovärderligt i arbetet med att bygga upp Itiviti från spridda verksamheter till ett sammansvetsat team och för att utveckla ett helgjutet erbjudande som svarar mot såväl marknadens krav som den enskilda kundens behov, säger Per E. Larsson, styrelseordförande för Itiviti.

“Genom sammanslagningen får kunderna tillgång till branschens bredaste utbud av lösningar och tjänster, med stöd för alla tillgångsslag samt olika roller och funktioner inom trading (high-touch, low-touch, market making, konnektivitet). Hela portföljen är baserad på modern, flexibel teknologi som byggts för bästa prestanda och kontinuerligt uppdaterad för efterlevnad av marknadens regelverk. Bolagets affärsmässiga fokus kommer att ligga på tillväxt och expansion, och styras av kundernas krav på en teknologipartner som både kan tillgodose dagens behov och stödja deras strategiska utveckling för framtiden”, skriver bolaget i en kommentar.

Ullinks CEO Didier Bouillard har valt att lämna företaget, enligt Per E. Larsson.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons