Harald Mix var med och grundade riskkapitalbolaget Altor 2003. Harald Mix är bland annat styrelseledamot i Carnegie Investment Bank, CARAM och IF Brommapojkarna, och andre vice ordförande i Sverige-Amerika Stiftelsen. Foto: Sweamfo
Helg

Toppenår för Harald Mix hotell

Ett Hem, Jeanette och Harald Mixs hotell i Lärkstaden i Stockholm, presenterar den bästa omsättningen sedan hotellet öppnade våren 2012.

Uppdaterad 2017-09-19
Publicerad 2017-09-15

I början av 2016 blev Ett Hem omnämnt i brittiska The Telegraphs exklusiva lista ”The 50 greatest hotel in the world”.  Det tolv rum lilla hotellet är enligt tidningen ett ”tempel över nordisk mysighet”, och har ”exceptionellt bra mat” samt ”oklanderlig, men ändå jordnära service”. Redan innan och även efter detta omnämnande har en rad andra magasin uppmärksammat hotellet bland andra Harper´s Bazaar, Elle Decoration, Icon Magazine och The Wall Street Journal.

Kanske är det förklaringen till den positiva utvecklingen i hotellets omsättning under 2016. Ett Hem, som ägs av Harald och Jeanette Mix, ökade omsättningen från 27 miljoner kronor till 32 miljoner kronor år 2016.

Ett Hem öppnade upp portarna under våren 2012. Harald och Jeanette Mix anlitade den den dansk-engelska inredaren och designern Ilse Crawford i omvandlingen av det stora huset som ursprungligen byggdes till en officier år 1910. Hon har tidigare bland annat gjort designen på Mathias Dahlgrens stjärnkrogar Matsalen och matbaren i Grand Hotel.

Uppgiften var att skapa en exklusiv, skandinavisk, men ändå tidlös miljö som kunde binda husets tolv rum och gemensamma utrymmen som vardagsrum, salong, lounge och bibliotek samman till en stor helhet.

Resultatet under 2016 uppgick till 1,8 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 250.000 kronor året innan. Åren dessförinnan har hotellets resultat visat förluster. Kostnaderna för att driva hotellet under 2016 uppgick till 14,5 miljoner kronor.

Det tog paret Mix sex år att bli klara med hotellet. Under denna period pågick en grannfejd där Harald Mix och hans hustru stod på ena sidan och på andra sidan stod grannarna, däribland Claes Dinkelspiel. Grannarna fick dock ge med sig och därmed stå ut med att turister kliver in i det ståtliga grannhuset.

Enligt hemsidan ligger priserna på cirka 3.900 till 7.900 kronor för dubbelrum upp till den bästa sviten. Enligt bokningskalendern finns det dessutom flera slutsålda datum framöver så framgångssagan slutar inte här.

Platsannonser