Finans Nyhet

Toppanalytiker startar eget

Publicerad

UPPDATERAD: Chefstrategen Ashraf Laidi lämnar CMC Markets efter fem år. ”Blir en helt annan värld att driva eget”, säger han till Realtid.se.

I ett mejlutskick till arbetskamrater, kunder och journalister skriver Ashraf Laidi, chefstrateg på CMC Markets, att det är dags att vända blad och ta sig an nya äventyr och utmaningar. Analytikern, som bland annat författat boken ”Currency Trading and Intermarket Analysis”, beskriver sina fem år på CMC Markets som ”minst sagt unika”.

Till Realtid.se säger han att han tog beslutet att sluta redan för flera månader sedan och att mars är hans sista månad på CMC Markets. Under torsdagen bjuder han medarbetare och affärskontakter på avskedsdrink på en pub i centala London.

Under de senaste två veckorna har arbetat hårt med i syfte att kunna leverera premieservice på sin egen webbsida, ashraflaidi.com. Planen är att kunna leverera dessa tjänster fullt ut i mitten av april, säger han till Realtid.se.

Annons

Utöver att sälja sina analyser på sin hemsida planerar han även att frilansa, exempelvis åka runt och tala på seminarier samt skriva analyser åt företag, kanske CMC Markets. Men det är även tänkbart att de dyker upp hos CMC:s konkurrenter, förklarar han.

– Det kommer att bli ett helt annat sätt att jobba. Att ha en egen firma är en helt annan värld jämfört med att vara anställd. Men jag har väldigt många som följer mig på min hemsida och har runt 12.000 followers på Twitter, säger han till Realtid.se.

Han ser samtidigt fram emot att kunna dedikera all sin kraft på analys.

Annons
Annons