Finans Nyhet

Tommy Hillborg

Publicerad

…självutnämnd playboy som vill arrangera göra-upp-fajten mellan Anders ”Lillen” Eklund och förre världsmästaren George Scott.

Förre EM-mästaren Anders ”Lillen” Eklund och förre världsmästaren George Scott har rykt ihop på en krog i Örebro. Den 30 kilo lättare George Scott ska enligt Sportbladet ha avgått med segern, och en revanschsugen Lillen Eklund har enligt samma tidning sagt att han vill göra upp i ringen.

Menar du verkligen allvar med att du vill arrangera den här boxningsmatchen?

– Absolut, det är klart. Jag tycker det här är en strålande idé.

Annons

Du erbjuder båda killarna 50.000 vardera. Var skulle de pengarna komma ifrån?

– Pengar är inga problem. Jag är vad amerikanare brukar kalla ”well off”?

Du brukar kallas en ”galen playboy”. Varför?

Annons

– Jag har rest över stora delar av världen och har gjort en hel del saker som ”normala” människor aldrig får möjlighet att göra, så jag antar att jag av somliga kan betraktas som lite galen.

Vad lever du egentligen på?

– Jag tjänade en grundplåt när jag slog igenom som schlagerartist i 20-årsåldern. Men jag fick bara en hit, Maria Isabell, som gick upp på fjärde plats på svensktopp-listan 1970. Sedan var det slut med min sångkarriär, jag var inte speciellt bra, och då tog jag mitt pick och pack och åkte jag till USA. Jag köpte en stor husvagn, som närmast liknade ett litet hus på hjul. Det passade inte mig att ha en fast bostad. Nu försörjer jag mig i huvudsak på hästar och aktieaffärer. Något som jag aldrig skulle kunna ägna mig åt är affärer som rör droger, alkohol eller prostitution. Jag dricker inte själv alkohol.

Annons

Playboy och nykterist, är inte det en ganska ovanlig kombination?

– Kanske, men alkohol och droger ger mig ingenting. Jag blir hög på annat.

Tommy Hillborg kommer ursprungligen från Norrlands inland, närmare bestämt från en liten by som ligger fem mil norr om Vilhelmina. Numera lever han ensam men det var en tid då han funderade på att skaffa familj tillsammans med Ana Fidelia Quriot, en kubansk 800-meterslöperska som vann VM i Göteborg 1995 och VM i Atén 1997.

– Hon var villig att hoppa av och överge sin friidrottskarriär för att vara tillsammans med mig, men det satte Fidel Castro stopp för. De var goda vänner och han övertalade henne att stanna. Nu har jag bara min gamla mamma kvar.

Slutligen, tror du verkligen boxningsmatchen mellan Anders ”Lillen” Eklund och George Scott blir av?

– Jag tycker verkligen det skulle vara synd om den inte blev det. 50.000 är bra betalt för en boxningsmatch ska du veta. Men det är upp till dem. När George Scott var världsmästare och vi bodde tillsammans i Hollywood kallade jag honom The Big Mamba. Ställer han inte upp nu måste jag nedgradera honom till The Big Mama. Och Lillen, som väger 30 eller 40 kilo mer – om inte han ställer upp har han alldeles förlorat intresset av att tjäna pengar på att göra reklam på undersidan av sina skor. Man brukade ju säga att hans skosulor var bästa annonsplatsen eftersom han hela tiden blev utslagen.

Annons