Fintech

Tink tar in 950 miljoner

Det svenska open banking-bolaget Tink har tagit in 90 miljoner euro, motsvarande drygt 950 miljoner kronor i finansiering från investerare.

Uppdaterad 2020-01-20
Publicerad 2020-01-20

Stora investerare i Tinks senaste runda är Dawn Capital, HMI Capital och Insight Partners, skriver nyhetssajten Techcrunch. 

Till de nya investerarna hör även den italienska posten, som även är en stor finansiell aktör, Post Italiane. Även en rad befintliga större investerare har gått in med mer pengar – Heartcore Capital, ABN Amro Ventures, BNP Paribas samt Opera Tech Ventures.

Senast Tink gick ut med en större kapitalrunda var för elva månader sedan. Bolaget tog in 56 miljoner euro och rundan stängdes i juni i och med att Paypal gick in med 105 miljoner kronor.

Tink ska använda pengarna till att utöka sin europeiska expansion och att vidareutveckla sina produkter. 

– Vårt mål är att bli huvudvalet för europeiska banktjänster och att öka vår närvaro i hela regionen, säger Tinks vd Daniel Kjellén till Techcrunch.

När Tink lanserades 2013 var det som en konsument-app för att få bättre koll på sina bankkonton över flera banker. På senare år har företaget ändrat inriktning och är nu en open banking-plattform för att hjälpa banker och andra finansbolag med tjänster som möjliggörs genom PSD2-direktivet.

Under det senaste året har Tink lanserat plattformen i Belgien, Österrike, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Nederländerna, Portugal och Italien. Totalt är plattformen live i tolv europeiska länder. Den kopplar samman 2 500 banker och når fler än 250 miljoner bankkunder över Europa.

Antalet anställda har under det senaste året vuxit från 120 till 300, varav de flesta sitter i Stockholm. För ett halvår sedan hade Tink 200 anställda. Bolaget har också kontor i Paris, Helsingfors, Oslo, Madrid, Warszawa, Milano och Köpenhamn.

Platsannonser