Nina Hammerstad och Oddbjørn Dybvad.
Fonder

Tidigare Oljefondschef och fem Odinavhoppare startar eget

Nina Hammerstad har arbetat i tio år i nyckelpositioner i Oljefonden. Nu samarbetar hon med fem Odin-avhoppare och skapar ett nytt förvaltningsbolag.

Uppdaterad 2020-12-11
Publicerad 2020-12-11

I oktober blev det känt att Nina Hammerstad, som bland annat har varit ansvarig för att bygga upp den internationella fastighetsinvesteringen i Oljefonden hade avgått.

Ett par månader tidigare hade också en handfull nyckelmedarbetare i bankägda Odin Forvaltning avgått. Bland annat Oddbjørn Dybvad som under ett antal år var seniorchef på Odin Forvaltning med ansvar för de internationella fonderna.  Nu har de slagit sina påsar ihop. Det rapporterar Dagens Näringsliv.

De sex partnerna i REQ Capital kommer att leda aktiv förvaltning för dem med de tjockaste plånböckerna.  

– Vi riktar oss till rika individer och institutioner. Vi koncentrerar oss på investeringar från 10 miljoner kronor och uppåt, säger Nina Hammerstad till DN.no

Teamet kommer att genomföra omfattande fördjupningar om företag som de funderar på att investera i.

– Vi kommer naturligtvis, som alla andra, att analysera konton och finanshistorik. Men vi tror att det är folket och kulturen som avgör vilka företag som ger överavkastning. De flesta förvaltare pratar mycket med ledningen och kanske med kunderna. Vi kommer att prata med före detta anställda, anställda, fackföreningar, konkurrenter samt ledning. Och vi bör inte låta oss styras av index; vi vill ha ett generationsperspektiv på de investeringar vi gör.

Enligt Hammerstad kommer de att använda både kvalitativ och kvantitativ analys för att hitta dessa företag. 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in