FinansNyhet

Tidigare Carnegie-vd kliver in i Fundlers styrelse

Fundlers vd och medgrundare Ulf Ahrner teamar upp med den tidigare Carnegie-vd:n Thomas Eriksson i robotrådgivarens styrelse.
Publicerad

Thomas Eriksson tar plats i snabbväxande spartjänsten och robotrådgivaren Fundlers styrelse. Han har en bakgrund som tidigare vd för investmentbanken Carnegie och fondbolaget Robur samt har också varit chef för SEB Private Banking.

Andreas Henriksson

Fundler är Nordens första robotrådgivare som erbjuder oberoende rådgivning.

Nu  går finansmannen och fondexperten Thomas Eriksson in i Fundlers styrelse.

På Thomas Erikssons meritlista finns bland annat en omstöpning av SEB Private Bankings affärsmodell och investeringserbjudande, samt en vändning av investmentbanken Carnegie från förlust till betydande vinst med toppranking i alla discipliner när branschen rankas i Prosperas kund- och marknadsundersökningar.

Annons

Bolaget grundades 2015 med syftet att göra sparande enklare och billigare för alla som sparar. Fundler växer mycket snabbt och är en av de mest nedladdade fintechapparna i App Store. På sex månader har tjänsten gått från knappt 400 nedladdningar till närmare 25 000.
 
Thomas Eriksson kommer också genom sin erfarenhet och expertis bli en naturlig talesperson för bolaget, främst i sparfrågor.
 
– Fundlers tillväxt och utveckling imponerar och talar för sig själv, men det som verkligen fick mig övertygad var förutsättningarna att bygga framtidens spartjänst. Teamet på Fundler har ända från början visat stor förståelse för vart privatekonomifrågorna är på väg, säger Thomas Eriksson, i ett pressmeddelande.
 
Fundlers egna investeringar och algoritmer grundas på den Nobelprisbelönade Modern Portföljteori (MPT), det idag mest allmänt accepterade ramverket för att göra investeringar.
 
– Sparekonomi är ett område som genomgår stora förändringar, vilket förklarar vår snabba tillväxt. I månadsskiftet lanserar vi en helt ny appversion utvecklad med starkt fokus på så kallad gamification och med ännu tydligare kundnytta. Med Thomas Eriksson ombord har vi vad som krävs för att i en allt hårdare konkurrens fortsätta utmana de främsta aktörerna på marknaden, säger Ulf Ahrner, vd och medgrundare av Fundler.

Thomas Eriksson klev in på Carnegie som vd 2012 och satt kvar på investmentbanken fram till slutet av 2015. Han rekryterades dit från Swedbank Robur där han var vd för fondbolaget och medlem av Swedbanks affärsledning.

Han har tidigare också varit chef för SEB Private Banking, chef för SEB:s respektive Nordeas kapitalförvaltning i Sverige samt ansvarig för sparandeområdet inom Nordea-koncernen.

Annons
Annons