FinansNyhet

Therese Nyrén ska förvalta livsstilsfond hos AIFM

Therese Nygren ny förvaltare hos AIFM.Therese Nygren ny förvaltare hos AIFM.
Publicerad

AIFM rekryterar finansprofilen Therese Nyrén för att leda starten av ett nytt fondprojekt där hon kommer att starta och förvalta en fond.

Realtid.se

Fonden är ett första steg i ett större koncept som bland annat syftar till att nå ut till nya målgrupper och skapa ett bredare intresse för fonder och finans. Therese ansluter till AIFM:s förvaltingsfunktionen från den 1 april i år och kommer närmast från SueEllen Investments. Det framgår av ett pressmeddelande.

Therese Nyrén kommer arbeta som fondförvaltare hos AIFM. Den första fonden kommer vara av tematisk karaktär med fokus på livsstil och ledande varumärken. fonden innan sommaren.

– Jag är övertygad om att det är viktigt att ha något som folk kan relatera till för att skapa ett intresse för sparande. Förmågan att relatera till en bransch skapar trygghet i något som för många upplevs som svårt eller komplicerat, det vill säga att investera. Av den anledningen vill jag skapa en fond som fokuserar på livsstil och varumärken, vilket är något många har ett intresse av och kan relatera till. Målet är att nå ut till dessa och väcka ett intresse för fonder, finans och göra sparandet attraktivt, säger Therese Nyrén.

Annons

Målsättningen är att den första fonden ska lanseras innan sommaren och att den finns tillgänglig på de stora investeringsplattformarna.

Annons