Börs

TF Bank på väg till Stockholmsbörsen

Noteras i juni. "Logiskt steg i utvecklingen".

Uppdaterad 2016-05-23
Publicerad 2016-05-23

Den onlinebaserade nischbanken TF Bank sköt i höstas upp en planerad notering på Frankfurtbörsen. Nu ska bolaget istället noteras på Stockholmsbörsen, något som beräknas ske redan i juni. Det skriver TF Bank i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över TF Bank och den verksamhet som har byggts upp under de senaste 30 åren. En notering av bolagets aktier är ett logiskt steg i TF Banks utveckling och kommer att bidra till att stärka bolagets profil och stödja dess framtida expansion, säger Mattias Carlsson, styrelseordförande för TF Bank.

TF Bank erhöll svensk banklicens 2012 och hade i slutet av juni förra året totalt 1,1 miljoner aktiva kunder, med verksamhet i Norden, Polen, Estland och Lettland. Bolaget arbetar därtill på en etablering i Tjeckien och Slovakien.

– Vi har de senaste åren expanderat vår geografiska närvaro, kunddatabas och produkterbjudande kraftigt, samtidigt som vi har investerat mycket i organisationen, både vad gäller personal och it-system. Vi avser att fortsätta växa på befintliga marknader och utvärdera nya marknader och vi ska fortsätta växa med bibehållen kostnadskontroll, säger Declan Mac Guinness, vd, TF Bank.

En av de nya marknader som bolaget siktar på är e-handel och betallösningar vid onlineköp. Under 2015 lanserade TF Bank, tillsammans med kredithanteringsföretaget Intrum Justitia, ett nytt bolag, Avarda, för att utmana i just detta segment.

Carnegie och ABG Sundal Collier bistår TF Bank vid noteringen på Nasdaq Stockholm.

Platsannonser

Logga in