FinansNyhet

TF Bank får tillstånd i Norge

Publicerad

Nischbanken har fått beslut från norska Finanstillsynet att det norska dotterbolaget uppfyller kraven för banktillstånd.

Realtid.se

Den svenska nischbanken TF Bank har haft ett händelserikt år med bland annat börsnotering på Stockholmsbörsen. Nu har banken fått besked om att norska Finanstilsynet godkänner det norska dotterbolaget BB Finans som bank, det vill säga att banken uppfyller kraven för banktillstånd. 

"BB Finans AS ”BB Finans” kommer nu att utvärdera villkoren för beslut som gäller under 12 månader”, framgår det av pressmeddelandet från banken.

BB Finans är ett helägt dotterbolag till TF Bank sedan 2015. 

Annons

"Banktillståndet i Norge innebär att TF Bank kan fortsätta diversifiera sin finansiering genom att acceptera garanterad inlåning i norska kronor som komplement till inlåningen som redan idag sker i svenska kronor och Euro”, skriver TF Bank vidare.

– Vi är båda stolta och glada av att uppfylla kraven till banktillstånd eftersom det är ett kvitto på den höga kvalitet som vi har i vår verksamhet och möjliggör vår vidare expansion, säger Espen Johannesen, vd på BB Finans.

– Beslutet om att dotterbolaget uppfyller kraven på banktillstånd är en kvalitetsstämpel på vårt norska bolag. Bankverksamhet får inledas med stöd av detta positiva beslut inom 12 månader. Beslutet om och i så fall när bankverksamhet ska inledas kommer att fattas bl.a. med hänsyn till koncernens och dotterbolagets finansierings- och kapitalbehov. Vi kommer nu de närmaste månaderna att noggrant överväga hur vi bäst kan utnyttja ett eventuellt norskt banktillstånd till bästa för TF Banks aktieägare och kunder, säger Declan Mac Guiness, vd och Koncernchef för TF Bank. 

Annons

 

Annons