Foto: TT
Foto: TT
M&A

Teneo köper avdelning av Deloitte UK

Det globala konsultföretaget Teneo förvärvar Deloitte UK:s omstruktureringsverksamhet.

Publicerad 2021-02-23

Teneo har rådgivits av CVC Capital Partners, som gör en stegvis aktieinvestering som en del av omvandlingstransaktionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen, som är föremål för godkännande av myndigheter, utökar ytterligare utbudet av marknadsledande rådgivningstjänster som Teneo tillhandahåller företagsledare, deras styrelser, företag och ett brett spektrum av institutioner runt om i världen.

Deloitte UK:s omstruktureringsverksamhet, som består av mer än 250 personer, inklusive 27 partners, kommer att lägga till specialistkompetens inom problematiska omstruktureringar och insolvens till Teneos befintliga rådgivningsmöjligheter inom managementkonsultation, risk, strategisk kommunikation, offentliga angelägenheter, investerarrelationer och kapitalrådgivning. Som ett resultat kommer Teneos totala personalantal att öka till mer än 1 100 anställda.

– Vi är mycket glada att välkomna Deloittes brittiska omstruktureringsteam till Teneo när vi stärker vår globala konsultförmåga. Teneo avser att använda detta förvärv för att bygga en global omstruktureringsmetod som utnyttjar vår befintliga kapacitet i USA samt genom ytterligare M&A och organisk tillväxt, säger Declan Kelly, styrelseordförande och vd för Teneo i en skriftlig kommentar.

Efter avslutad transaktion, vars villkor inte avslöjas, kommer Teneos närvaro i Storbritannien att öka till mer än 600 anställda inom flera rådgivande discipliner som betjänar många av Storbritanniens största företag och institutioner. 

Platsannonser

Nyheter