Annons

Annons

Telia säljer Azercell

Telia Companys och Turkcells gemensamt ägda bolag Fintur Holdings säljer sitt aktieinnehav i Azertel, som äger det azeriska telekombolaget Azercell.

Avyttringen sker genom att Fintur Holdings, som ägs gemensamt av Telia (58,55 procent) och Turkcell (41,45 procent), säljer sitt 51,3-procentiga innehav i Azertel som är den enda aktieägaren i Azercell, skriver Telia i ett pressmeddelande.

Priset för Finturs andel i Azertel är 222 miljoner euro.

Köpare är Azintelecom, ett företag som är helägt av den azeriska staten.

Annons

Annons

– Det är tillfredsställande att vi kan tillkännage en gemensam överenskommelse med Turkcell om att sälja Azercell i Azerbajdzjan. Detta är den fjärde avyttringen i vår ambition att över tid lämna Eurasien för att fokusera på Norden och Baltikum enligt ramverket för strategin för den nya generationens telekombolag, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company, i en kommentar till affären.

“Telia Company har genomfört strikta regelefterlevnads- och due diligence-processer inför överenskommelsen och har förvissat sig om att alla relevanta undersökningar och kontroller har genomförts med tillfredsställande resultat. Azintelecom uppfyller Telia Companys krav på en köpare eftersom det är ett av den azeriska staten helägt företag”, skriver Telia i pressmeddelandet.
     
Transaktionen är inte föremål för prövning av tillsyns- eller konkurrensmyndigheter och har slutförts.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons