Finans Nyhet

Telia köper finskt för 75 miljoner euro

Taggar i artikeln

Finland IT M&A Sverige Tech Telekom Telia
Publicerad

Telia Company köper finska ICT-bolaget Inmics Oy för 75 miljoner euro på skuld- och kassafri bas. ”Transaktionen stärker vårt finska företagserbjudande”, säger Telias vd Johan Dannelid.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet syftar till att ytterligare ytterligare Telias produkterbjudande inom it-utrustning och tjänster riktat till den finska marknaden för små- och medelstora företag. Inmics grundades 1989 och har cirka 190 anställda.

Det överenskomna priset motsvarar en EV/Ebitda-multipel om 11,7 baserat på resultatet för 2016/17 och en multipel om 9,7 med förväntade synergier från och med 2019.
    
Inmics förblir ett oberoende dotterbolag och ska samarbeta med ett annat ICT-företag vid namn Nebula som Telia förvärvade nyligen.
   
– Inmics, dess anställda och kunder är varmt välkomna till Telia Company familjen. Vi är mycket nöjda med den här transaktionen då den passar väl ihop med det nyligen genomförda förvärvet av Nebula. Dessutom kommer det att ytterligare stärka vårt finska företagserbjudande, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company.
   
Förvärvet av Inmics Oy ska godkännas av finska Konkurrens- och konsumentverket, och väntas vara färdigt under första kvartalet 2018.

Annons
Annons