Annons

Annons

Pressrelease.jpg

Foto: Telia
Foto: Telia

Telia köper Bonnier Broadcasting

Diskussionen som pågått mellan bolagen sedan förra hösten verkar gå igenom, enligt tidningen Resume. Tv-koncernen Bonnier Broadcast värderas till över 10 miljarder kronor.

Bonnier och Telia har tidigare haft sammarbete med att till exempel försöka återta Premier League från MTG, men misslyckats. Ledningen på Telia har noga studerat British Telecoms strategi som utmynnat i köp av en del av den engelska toppfotbollen. Den enda sporträttighet Telia har är finska hockeyligan som har samma betydelse i Finland som fotbollsallsvenskan har i Sverige.

För ett år sedan var Telias köp av danska TDC ytterst nära, men snubbla på mållinjen och sprangs om av MTG, som i våras i sin tur förlorade affären till ett konsortium danska riskkapitalister. Då varvades affären med Bonnier upp. Inledningsvis tittade Telia på tre möjligheter: samarbete kring rättigheter, köp av enbart CMore eller köp av hela Bonnier Broadcasting. Slutsatsen blev att hålla samman Broadcasting och öppna för Bonnier att behålla en minoritetsandel.

I affären mellan Telia och Bonnier ingår en möjlighet för Bonnier AB att behålla en minoritetspost i Bonnier Broadcasting. Bonnier Broadcasting omsätter omkring 8 miljarder kronor och affären berör över 1 000 anställda i Sverige och Finland.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons