Allison Kirkby
Finans

Telia Companys försäljning av Telia Carrier klar 

Telia Companys försäljning av dess internationella Carrier-verksamhet blev klar under tisdagen, då samtliga villkor, inklusive myndighetsgodkännanden, har uppfyllts. 

Publicerad 2021-06-01

Det var den 6 oktober förra året som Telia Company meddelade att Telia Carrier säljs till Polhem Infra för 9 450 miljoner kronor. Som en del i transaktionen har Telia Company ingått ett långsiktigt partnerskap med Telia Carrier.  Det framgår av ett pressmeddelande.

– Transaktionen tydliggör och kristalliserar värdet i vår digitala infrastruktur. Den gör det också möjligt för Telia att nu verkligen fokusera på att tillhandahålla digitala tjänster som gör det uppkopplade livet ännu bättre i hela Norden och Baltikum. Vi kommer fortsätta samarbeta med Telia Carrier och deras världsledande nät och lösningar, genom ett nytt, långsiktigt och strategiskt partnerskap, säger Telia Companys vd och koncernchef Allison Kirkby i en presskommentar.

Polhem Infra ska fortsätta investera i Telia Carriers nät, tjänster och kundtjänstprogram, och de två företagen kommer fortsätta att dra nytta av varandras kapacitet för att möta kraven från Norden och Baltikum - och från globala kunder.
 

Platsannonser

Logga in