Annons

Annons

Telia Company säljer innehav i Ucell

Telia Company säljer sitt innehav i Ucell till myndighet i Uzbekistan för 215 miljoner dollar på skuldfri bas.

Telia Company meddelar i dag, onsdag, att man säljer innehavet i Ucell till den uzbekiska statens myndighet för stöd till privatägda företag och utveckling av konkurrenssituation (The State Committee of the Republic of Uzbekistan for Assistance to Privatized Enterprises and Development of Competition) för 215 miljoner dollar på skuldfri bas.

Det amerikanska justitiedepartementet har informerats om transaktionen, framgår det av pressmeddelandet.  

– Det är tillfredsställande att vi kan tillkännage en överenskommelse om att sälja Ucell i Uzbekistan. Detta är den femte avyttringen i linje med vårt beslut att lämna Eurasien för att fokusera på Norden och Baltikum enligt strategin för den nya generationens telekombolag. Jag vill tacka Ucells anställda för deras utomordentliga insatser och önska dem all lycka i företagets kommande fas, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company.
 
Telia Company meddelar att man nu har uppfyllt samtliga åtaganden i enlighet med den uppgörelse som företaget ingick med det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) den 21 september 2017, gällande transaktionen.
 
Telia Company har genomfört strikta regelefterlevnads- och due diligence-processer inför överenskommelsen och har förvissat sig om att alla relevanta undersökningar och kontroller har genomförts med tillfredsställande resultat, framgår det av pressmeddelandet.
     
Transaktionen är inte föremål för prövning av tillsyns- eller konkurrensmyndigheter och fullföljs under dagen.
 
Transaktionen förväntas resultera i en vinst på cirka 0,4 miljarder kronor före omklassificering av ackumulerade valutakursförluster på 3,8 miljarder kronor till nettoresultatet från avvecklad verksamhet. Enligt Telia Company kommer detta inte ha någon väsentlig påverkan på koncernens eget kapital.

UBS, Deloitte, Davis Polk & Wardwell LLP, Cravath, Swaine & Moore LLP, och Grata har varit rådgivare åt Telia Company i samband med transaktionen.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons