Annons

Annons

Telia avstår från bud på TDC

Telia har övervägt ett bud på den danska teleoperatören TDC. Men samtalen är nu avslutade och kommer inte leda till ett  förvärv av den danska telekomoperatören, i alla fall inte i nuläget, enligt Telia.

Telia förde under förra veckan ingående diskussioner med den danska teleoperatören TDC:s styrelse. Samtalen handlade om ett bud från Telia på TDC – en affär som skulle vara värd runt 80 miljarder kronor. Det uppger Dagens Industri på måndagen.

Enligt tidningens uppgifter diskuterade Telias ledning och TDC:s styrelse budnivåer. Samtalen ska dock ha kylts av efter att det blev känt att ett konsortium bestående av de tre danska pensionsbolagen ATP, PFA och PKA tillsammans med det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie också visat intresse för att köpa den danska teleoperatören.

Konsortiet sägs vara beredda att betala 47 danska kronor per aktie för TDC, vilket skulle ge ett totalt budvärde på 38 miljarder danska kronor plus en premie på 7,7 miljarder, enligt uppgifter i dansk press under förra veckan.

Annons

Annons

Det är en budnivå som Telia ska ha tyckt legat för högt, enligt uppgifter till DI.

Det externa intresset för TDC ledde till att danskarna tidigt på måndag morgon lät meddela att de drar sig ur det planerade förvärvet av MTG:s nordiska tv-verksamheter, en tänkt miljardaffär som offentliggjordes för bara någon vecka sedan.

Nu kommenterar också Telia genom ett pressmeddelande uppgifterna om en eventuell svensk-dansk telekomaffär. Företaget bekräftar att det har förekommit kontakter mellan de svenska och danska bolagen om ett möjligt förvärv av TDC, men konstaterar också att ett förvärv inte är aktuellt, i alla fall inte i nuläget.

“Telia Company bekräftar att vi har undersökt olika alternativ, inklusive ett potentiellt förvärv av TDC, som en del av den strategiska översynen av vår position i Danmark.
    
Telia Company bekräftar att företaget inte nu för diskussioner med TDC om ett potentiellt förvärv”, skriver Telia i ett pressmeddelande.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons