Finwire

Wicket Gaming signerar avtal om förvärv av tyska Wegesrand

Uppdaterad 2021-10-25
Publicerad 2021-10-25

Spelutvecklingsbolaget Wicket Gaming har ingått en avsiktsförklaring om förvärv av tyska Wegesrand Verwaltungsgesellschaft för cirka 4 miljoner euro, motsvarande 40 miljoner kronor. Merparten av köpeskillingen betalas i form av nyemitterade aktier, enligt ett pressmeddelande.

Mönchengladbach-baserade Wegesrand har cirka 20 anställda och beskrivs som experter inom dataspelsutveckling, speldesign och digital utbildning. Bolaget väntas omsätta mellan 2-2,5 miljoner euro under 2021 med ett positivt rörelseresultat.

”Ledningen hos Wicket Gaming har identifierat potentiella synergier med Wegesrand koncernen och bägge bolagen delar en gemensam vision om att tillsammans kunna bli en större aktör inom vertikalerna Games, Media, iGaming och Education”, kommenterar Wicket Gamings vd Eric de Basso.

Wicket Gaming siktar på att underteckna ett slutligt köpeavtal vid årsskiftet 2021/2022. Efter att affären är genomförd kommer Wegesrands säljare och vd Thorsten Unger att bli en större ägare i Wicked Gaming.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Platsannonser

Logga in