Finwire

Volvo Cars fastställer noteringspris till 53 kronor per aktie - minskar emissionsstorleken

Uppdaterad 2021-10-25
Publicerad 2021-10-25

Biltillverkaren Volvo Cars har fastställt ett noteringspris på 53 kronor per aktie och beslutat att minska storleken på emissionserbjudandet inför sin stundande börsnotering på Stockholmsbörsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Noteringspriset blir därmed i botten av det tidigare kommunicerade intervallet 53-68 kronor per aktie.

Emissionsstorleken har minskats till 20 miljarder kronor och Volvo Cars huvudägare Geely har beslutat att inte utnyttja sin rätt till att utöka erbjudandet.

Totalt kommer mellan 16 och 17,9 procent av aktierna i bolaget handlas fritt efter noteringen, så kallad free float.

"Genom att justera erbjudandet ser vi fram emot att notera våra aktier på Nasdaq Stockholm nu på fredag. Det är en viktig milstolpe för Volvo Cars och kapitalet som tillförs genom nyemissionen kommer tillsammans med vår starka balansräkning att säkra finansieringen av vår "fastest transformer"-strategi för att förverkliga våra ambitioner mot mitten av decenniet. Vi är mycket glada för det starka stöd som långsiktiga institutionella investerare visat, samtidigt vill jag även lyfta det stora intresset för att teckna aktier som allmänheten visat. Som börsnoterat bolag kommer vi att arbeta hårt för att genomföra vår affärsplan och skapa ytterligare värde för alla aktieägare", kommenterar vd Håkan Samuelsson.

I noteringen har en grupp institutionella investerare, bestående av bland andra av flera AP-fonder, Alecta Pensionsförsäkring, Folksam och AMF, åtagit sig att teckna aktier för sammanlagt cirka 7,7 miljarder kronor.

Tillsammans med åtaganden från tidigare kommunicerade cornerstone-investerare har 71 procent av emissionen redan säkrats, vilket motsvarar cirka 14,1 miljarder kronor.

Första dag för handel i Volvo Cars aktie på Stockholmsbörsen är den 29 oktober.

Jakob Häger
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in