Topright Nordic siktar på positivt kassaflöde i slutet på året – vd

Publicerad

Smart-techbolaget Topright Nordic har skiftat fokus från tillväxt till lönsamhet och vd Anders Myrbäck spår att ett positivt kassaflöde kan uppnås i slutet på året.

– I och med att vi jobbar med kostnadsbesparingar och vi växer så kommer det att växlas så att vi får ett positivt kassaflöde. Jag tror att vi kan se det i slutet på året – det är vår plan, säger Myrbäck i samband med Mangolds investerardag.

Topright Nordic skapar smarta byggnader, flexibla ytor, avancerade tekniska konstruktioner och energibesparande miljöer.

Två av bolagets verksamhetsområden, Solution och Environment, har ”hela tiden” visat tillväxt och varit lönsamma. Området Top Construction, kopplat till byggsektorn, har utvecklats sämre och två dotterbolag är under rekonstruktion.

– Byggsektorn har tvärnitat och materialpriser har rusat iväg och där ligger koncernens utmaning. Där jobbar vi med att få dem på fötter – och det kommer vi att få – och minska den verksamheten och istället öka där vi tjänar bra med pengar, deklarerar Myrbäck.

Övriga områden är inte kopplade till byggsektorn. I dessa områden har bolaget kunder som Astra Zeneca, SKF, Polestar, Volvo Cars och även kunder inom bland annat detaljhandel och lager och distribution.

Topright har som långsiktigt mål att omsätta 500 miljoner kronor. Under 2022 omsatte bolaget 277 miljoner kronor, en ökning med 55 procent jämfört med 2021.

Vidare förklarar Myrbäck att bolaget är uppvaktat av andra företag, men att man tonat ned dessa dialoger.

– Vi har blivit väldigt hårt uppvaktade av bolag som vill överlåta verksamhet till oss. De tycker att vi är väldigt duktiga på att få stora globala kontrakt. Så vi har haft oerhört många möten och diskussioner om bolagsförvärv, men vi har tonat ned det lite grann för att det kräver tid och resurser, förklarar Topright-chefen.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons