Tobii Horizon med i nya gaminglaptops från Lenovo

Eyetrackingbolaget Tobiis Horizon kommer att finnas tillgängligt i den nya serien av gaming-laptops som Lenovo släpper, Lenovo Legion 5 Pro, under det första kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inga finansiella detaljer anges. Tobii uppger att avtalet inte väntas ha en väsentlig påverkan på intäkterna under 2022.

Tobii Horizon identifierar och följer huvudrörelser via datorns inbyggda kamera för att förstärka spelarens upplevelse och känsla i olika spel. Genom att kontrollera kameran med hjälp av huvudrörelser kan spelaren uppleva ett bredare synfält i spelet.

Det svensk bolaget har tagit fram en teknik som gör det möjligt att använda headtracking utan att behöva annan hårdvara, såsom hjälmar eller reflektorer. Tjänsten gör det enklare för spelare som använder sig av joystick eller handkontroller att utforska spelmiljön. Tobii Horizon stöds idag av över 50 spel, en lista som företaget uppdaterar löpande.

”Samarbetet med Lenovo är en viktig milstolpe för Tobii Horizon som fortsätter att generera ett starkt intresse på marknaden och utbudet av integrationer väntas fortsätta växa”, skriver det svenska tech-bolaget.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons