Tesla handlas ned efter att analytiker lyfter utmaningar för aktien

Elbilstillverkaren Tesla har handlats ned med drygt 3 procent i förhandeln inför öppningen av Wall Street. Flera analytiker har pekat på utmaningar inför återöppnandet av företagets fabrik i Shanghai samt Musks eventuella uppköp av Twitter. Det skriver Seeking Alpha.

Enligt analytikerna ligger utmaningen för Tesla i att Shanghai fortfarande kommer ha restriktioner när företaget vill dra igång sin produktion. Samtidigt syns inga tecken på att restriktionerna kommer lyftas i huvudstaden Peking.

Daiwa sänker sin riktkurs för Tesla till 800 dollar per aktie, ned från 1 150 och hänvisar till kinesiska pandemirestriktioner och leveransproblem.

Även Musks eventuella affär uppköp av Twitter skapar funderingar hos analytikerna. Wedbush Securities skriver i en kommentar att uppköpet, samt affärens senaste händelser, har fått Teslas aktie att ta stryk.

Även Bernstein har kommenterat Twitter-affären och skriver att det kan finnas risk för att Elon Musk måste sälja fler Tesla-aktier för att finansiera affären. Det skapar ett nuvarande överhäng i Tesla-aktien menar Bernstein.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons