Take-Two Interactive hade lägre intäkter än väntat i fjärde kvartalet

Spelbjässen Take-Two Interactive, känt för bland annat GTA-serien, redovisar lägre intäkter än väntat och även prognosen var sämre än estimaten. Kvartalet har präglats av en återgång till mer normala spelnivåer efter coronapandemin.

Aktien stiger ändå 5,4 procent i dagens förhandel.

Under fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret steg omsättningen till 10,8 procent till 930 miljoner dollar (839,4). Justerad försäljning (net bookings) steg 8 procent till 845,8 miljoner dollar (784,5), att jämföra med Bloombergs analytikerkonsensus som låg på 870,1.

Det justerade resultatet blev 1,09 dollar per aktie. Väntat var 1,04 dollar enligt Refinitiv.

För det nya räkenskapsåret förväntar sig Take-Two en justerad försäljning på 3,75-3,85 miljarder dollar. Analytikernas estimat ligger på 3,96 miljarder dollar.

Under första kvartalet väntar sig bolaget en justerad försäljning på 700-750 miljoner dollar, mot väntade 777,9 miljoner.

Prognoserna inkluderar inte förvärvet av Zynga.

– På grund av de nedstängningar som inleddes under kalenderåret 2020 upplevde vi ökade nivåer av engagemang och intäktstillväxt under räkenskapsåret 2021. I takt med att återgången till normala förhållanden fortsätter att utvecklas kommer effekterna på vår verksamhet, vår verksamhet och vårt finansiella resultat att bero på många utvecklande faktorer som vi inte kan förutse, kommenterar bolaget.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons