Swemet ser högre efterfrågan i affärsområdet Batterilagning

Publicerad

Elmätsbolaget Swemet upplever en stor efterfrågan från sin kunder inom affärsområdet Batterilagning, vilket gör att man har ökat marknadsbearbetning inom området.

”Vi befinner oss i en marknad där det finns ett stort behov och starkt intresse för vår produkt. Sammanfattningsvis har vi offerter ute hos kund till ett värde om 44 miljoner kronor. Vi ser möjligheterna som stora och vi räknar med att kunna realisera ett antal offerter till avtal”, säger bolagets vd Jan Axelsson.

Offerterna är uppdelade inom de tre kundkategorierna industri, lantbruk och elnätsbolag.

För kategorin elnätsbolag har Swemet en större offert ute till en kund på runt 34 miljoner kronor.

Man har även en offert ute till en potentiell kund som är ute efter batteripackar till transformatorstationer, där priset ligger på 2 miljoner kronor per pack. Antalet stationer är inte preciserat.

Inom industri har Swemet en potentiell kund som efterfrågar system i olika storlekar. Swemet har därmed lämnat offerter inom storlekarna 2,6 miljoner kronor samt 3,85 miljoner och 5,1 miljoner.

Inom lantbruk har en potentiell kund fått ett förslag med två olika prisnivåer i sig beroende på kapacitet. Dessa är på 2,3 miljoner kronor och 3,4 miljoner.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons