Storskogen förvärvar Tornado Group – tredje affären i Storbritannien

Förvärvskonglomeratet Storskogen har förvärvat en majoritetsandel i brittiska Tornado Group och därmed gjort sin tredje förvärvsaffär i Storbritannien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tornado Group är en leverantör av premiumklassade djurstängsel som på rullande tolv månader från november omsatte 34,7 miljoner pund med ett rörelseresultat på 5,2 miljoner pund.

Den brittiska marknaden står för 70 procent av Tornado Groups intäkter, men bolaget expanderar även i Irland och övriga Europa samt ser tillväxtpotential i USA.

Affären väntas ha en marginell positiv påverkan på Storskogens resultat per aktie under innevarande år. Tornado kommer framöver att ingå i Storskogens affärsområde Industri.

”Vi är väldigt imponerade av Tornado, särskilt deras långa historia och tradition och även deras kapacitet att utveckla och leverera premiumprodukter. Tornado och deras anställda är en perfekt partner för Storskogen, och vi stödjer fullt ut deras expansion till nya marknader”, kommenterar Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri.

Jakob Häger
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons