SPP Fonder lanserar nya fossilfria fonden SPP USA Plus

SPP Fonder lanserar SPP USA Plus vilket är en fossilfri indexnära fond som investerar i bolag på den amerikanska aktiemarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvaltningen i fonden ligger nära det amerikanska indexet MSCI USA vilket har en bred exponering mot den amerikanska ekonomin. Samtidigt exkluderar man bolag vars hållbarhetsarbete inte håller tillräckligt hög nivå.

”När vi exkluderar bolag som inte lever upp till våra hållbarhetskrav men som ingår i indexet innebär det per definition att vi får avvikelser. Det hanterar vi genom en portföljoptimering där bolag som tas bort ersätts med bolag med en snarlik riskprofil. Fonden väljer även aktivt in bolag med lågt CO2-avtryck, högt hållbarhetsbetyg och bolag som sitter på lösningar på världens klimat- och hållbarhetsutmaningar”, säger Åsa Wallenberg, vd för SPP Fonder.

SPP Fonders Pluskoncept är fossilfria indexnära aktiefonder med fokus på hållbarhet. Idag erbjuder man sex stycken Plus-fonder i form av SPP Europa Plus, SPP Global Plus, SPP Emerging Markets Plus, SPP Sverige Plus, SPP Sverige Småbolag Plus och nu SPP USA Plus.

”Fonderna har haft en väldigt fin utveckling genom åren och attraherar många olika kundgrupper som vill investera hållbart. Tack vare Plusfondernas bredd kan fonderna satsa både på ny grön teknik men även en mängd andra hållbara bolag samtidigt som risken hålls nere”, avslutar Åsa Wallenberg.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Annons