Sozaps MAU ökade med 26 procent under mars jämfört med i fjol

Gamingbolaget Sozaps månatliga användare (MAU) uppgick till 1,2 miljoner, vilket är oförändrat jämfört med februari, men en ökning om 26 procent jämfört med mars 2021. Det framgår av en månadsrapport.

Genomsnittligt antal dagliga användare (DAU) uppgick till 85 000, oförändrat mot föregående månad och en ökning med 22 procent jämfört med i fjol.

Genomsnittlig intäkt per daglig aktiv användare (ARPDAU) uppgick till 0,063 dollar, en minskning med 10 procent mot föregående månad och en minskning med 29 procent mot föregående år.

Under månaden har bolaget beslutat att stoppa vidareutvecklingen av Spells & Loot för att fokusera resurser på nya spelidéer enligt MVP-strategin.

”En spelstudio måste hela tiden utvärdera de spel som är under utveckling. Om ett spel inte uppfyller målen och inte ser ut att kunna kommersialiseras med tillräcklig framgång, är det felanvända resurser att fortsätta utvecklingen. Tyvärr har vi kommit till punkten där vi kan se att Spells & Loot inte kan lanseras framgångsrikt och vi har därför fattat beslutet att sluta utveckla spelet och i stället använda utvecklingsresurserna på andra spel”, säger vd Rade Prokopovic.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons