Finwire

SK Innovation vänder till vinst i andra kvartalet - ska knoppa av batteriverksamheten

Uppdaterad 2021-08-04
Publicerad 2021-08-04

Sydkoreanska konglomeratet SK Innovation ökar intäkterna och vänder till vinst i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Vidare har bolaget offentliggjort planer på att knoppa av sina batteri- och oljeverksamheter.

SK Innovation är världens sjätte största tillverkare av batterier och på kundlistan finns bland annat Volkswagen, Ford, Daimler och Hyundai.

Intäkterna ökade med 55,9 procent till 11,1 biljoner won.

Rörelseresultatet vändes till positivt och landade på 506,5 miljarder won (-456,3).

Nettoresultatet uppgick till 415 miljarder won (-345,8).

I rapporten offentliggör SK Innovation att man ska knoppa av sin batteriverksamhet, för att stärka fokuset på dess globala tillväxtmöjligheter.

Det nya bolaget går under namnet SK Battery och kommer lanseras den 1 oktober, villkorat av ett aktieägargodkännande vid en bolagsstämma den 16 september.

Vidare ska SK Innovation även genomföra en spin-off av sin verksamhet inom oljeprospektering och oljeprodukter till ett eget helägt bolag.

SK Innovations styrelseordförande Kim Jong-hoon uppger att besluten om att separera verksamheterna togs då det möjliggör för egna specialiserade ledningsgrupper i varje bolag, vilket stärker konkurrenskraften och gör verksamheterna mer flexibla.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in