Simplicity Norden ökade 4,0 procent i december – Köp i Tomra, Stillfront och Cibus

Fonden Simplicity Norden steg 4,0 procent i december. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 26,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Ulf Ingemarson.

”Industrijättarna utvecklades positivt och bidrog till mycket av fondens avkastning. ABB, Sandvik, Atlas Copco, Volvo och Assa Abloy steg mer än marknaden samtidigt som det specialiserade fastighetsbolaget Cibus Nordic Real Estate steg efter höjda tillväxtmål”, skriver förvaltaren om månadens prestation.

Även Nobina steg kraftigt efter ett uppköpsbud med en premie på 31 procent.

De största negativa bidragen kom under månaden från BillerudKorsnäs, SEB och Fortinova.

Under månaden ökade fonden sina innehav i Tomra, Stillfront, Cibus, Coloplast och Valmet. Gällande Cibus deltog fonden i en riktad nyemission från bolaget.

”I början av månaden höjde Cibus sitt tillväxtmål utifrån de stora förvärvsmöjligheterna och att marknaden för livsmedels- och dagligvarufastigheter är stark. Planerna på att fördubbla fastighetsbeståndet och nå en bättre kreditrating fick tumme upp av både analytiker och marknaden, vilket medförde att aktien steg med 12 procent i december”, skriver förvaltaren.

Fonden minskade sina positioner i QT Group, Kesko, Hexagon, Nobina och Chemometec.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Sandvik, Novo Nordisk och Swedbank med portföljvikterna 2,9, 2,6 respektive 2,3 procent. Störst sektorexponering hade fonden mot finans, industri och fastigheter.

Simplicity Norden, %december, 2021Fond MM, förändring i procent4,0Fond i år, förändring i procent26,8

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons