Finwire

Sandvik förvärvar australiensiska Deswik

Uppdaterad 2021-12-02
Publicerad 2021-12-02

Verkstadsbolaget Sandvik har tecknat avtal om att förvärva australienska Deswik som är en leverantör av mjukvara för gruvplanering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Brisbane-baserade Deswik har cirka 300 anställda och intäkter på rullande tolv månader på 79 miljoner australiensiska dollar, motsvarande 509 miljoner kronor, varav 45 procent är återkommande intäkter. Ebita-marginalen är på runt 30 procent. Affären kommer att ha en positiv påverkan på Sandviks resultat per aktie.

Sandvik kommer att placera Deswik under nya divisionen Digital Mining Technologies inom affärsområdet Sandvik Mining and Rock Solutions. Enligt Sandvik kommer Deswik att vara en av tre hörnstenar inom den nya divisionen, jämsides bolagets automationslösningar och Newtrax lösningar inom telemetri och kollisionsavstyrning.

Transaktionen väntas slutföras under första kvartalet 2022, under förutsättning den godkänns av berörda myndigheter. De finansiella detaljerna är hemliga.

Transaktionskostnaderna uppgår till 50 miljoner kronor och kommer att påverka Sandvik Mining and Rock Solutions i det fjärde kvartalet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Platsannonser

Logga in