Remedy Entertainment ska göra remake av Max Payne tillsammans med Rockstar Games

Spelutvecklaren Remedy Entertainment har tecknat avtal med Rockstar Games om att göra en remake av de klassiska spelen Max Payne 1 och 2. Det framgår av ett pressmeddelande.

Remedy Entertainment kommer göra om spelen till en och samma titel, och det ska finnas tillgängligt på PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S. Utvecklingen kommer ske med hjälp av bolagets egenutvecklade spelmotor Northlight. Budgeten för projektet ska finansieras av Rockstar Games och planeras motsvara en AAA-spelproduktion.

”Max Payne har alltid haft en speciell plats i hjärtat hos alla på Remedy, och vi vet att miljontals fans världen över känner likadant. Vi är enormt glada över att arbeta med våra partners på Rockstar Games ännu en gång för att få chansen att ge historien, handlingen och atmosfären från de ursprungliga Max Payne-spelen tillbaka till spelarna på nya sätt”, kommenterar Remedys vd Tero Virtala.

Enligt avtalet har Remedy rätt till royalty efter att Rockstar fått tillbaka de kostnader de lagt ned för att få spelet framtaget. Projektet befinner sig för närvarande i konceptutvecklingsstadiet.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Annons