Recessionen dröjer enligt Danske Bank – fortsatt neutral till aktier

Publicerad

Den långsiktige investeraren ska inte dra ned på risktagandet. Det menar Danske Bank som argumenterar för att en ekonomisk recession dröjer och behåller sin neutrala vikt i aktier, framgår det av ett veckobrev.

I fredags kom flera positiva ekonomiska nyheter. Dels röstade den amerikanska senaten igenom ett förslag som höjer skuldtaket. Samtidigt kom det nya siffror som visade att den amerikanska arbetsmarknaden utvecklades starkt.

”Kombinationen av en stark arbetsmarknad och ett minskat löne- och inflationstryck är precis vad marknaden vill se eftersom det talar för att Fed kan lyckas få ner inflationen utan att framkalla en recession”.

Danske Bank bedömer att den amerikanska centralbanken är färdig med sina räntehöjningar.

Under sommaren kan investerare vänta sig en mer volatil marknad i linje med säsongsmönster. Dock ska inte det ligga till grund för att dra ned på risken, enligt banken.

”Starka arbetsmarknader ger stöd åt konjunkturen, och höga marginaler har gjort att bolagsvinsterna hållit uppe bättre än förväntat. Det är därmed för tidigt att vara alltför negativt inställd till börsen.”

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons