Pricer får order i Nederländerna värd 90 miljoner kronor

Prismärkningsbolaget Pricer meddelar att den nederländska kooperativa dagligvarukedjan Plus har lagt en ny order värd 90 miljoner kronor för installation av digitala prisetiketter i 128 tidigare Coop-butiker. Installationen är planerad att inledas under första kvartalet 2023 med en första leverans planerad i november 2022 och följande leveranser i mars 2023. Det framgår av ett pressmedelande.

Pricers kund Plus har tidigare aviserat ett samgående med Coop i Nederländerna. Det sammanslagna bolaget får namnet Plus och blir den tredje största dagligvarukedjan i Nederländerna. Tillsammans med Coops 300 butiker får bolaget totalt 550 butiker.

Plus fattade för två år sedan beslutet att installera Pricers system med digitala prisetiketter i alla sina butiker. Efter en lyckad implementering av Pricers lösning i alla Plus-butiker påbörjade Plus installation av lösningen i 80 Coopbutiker, vilket kommunicerades i februari 2022. Den nuvarande ordern avser den andra fasen av installationen av ytterligare 128 Coopbutiker.

Ordervärdet på 90 miljoner kronor inkluderar kostnaden för Pricer Plaza och framtida teknisk support, och redovisas i Pricers orderingång för andra kvartalet 2022.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons